Uni Smart

kisokos

Ha kérdéseid merültek fel a diákmunkák kapcsán a válaszokat itt leled!

Betöltött 18. életév felett bárki, aki rendelkezik magyarországi oktatási intézménnyel létesített nappali tagozatos aktív vagy passzív (25 éves korig) hallgatói/diák jogviszonnyal.

Betöltött 16. életév felett (és 18 alatt) is vállalható diákmunka, szülői, vagy törvényes gondviselő hozzájárulásával.

Betöltött 15. életév felett (és 16 alatt), szintén dolgozhatsz szülői, vagy törvényes képviselői engedéllyel, az oktatási törvény által meghatározott iskolai szünetekben.

15. életév alatt, kulturális, művészeti, sport területen lehetséges munkavégzés, ebben az esetben a szülői vagy törvényes gondviselői engedély mellett, a gyámhivatal jóváhagyása is szükséges.

A fentiekre egységesen érvényes, hogy adóazonosítóra szükséged lesz. Amit megigényelhetsz a Nemzeti Adó-és Vámhivatal ügyfélszolgálati irodáiban, vagy bármelyik Kormányablakban működő NAV-ablaknál.

A havi béred mértéke az általad ledolgozott órák számától függ jellemzően. Minél többet dolgozol (óraszám) annál magasabb lesz a fizetésed.

A munkaórákat beszorozva a bruttó órabérrel, megkapod a bruttó havi béred. Mivel törvényileg 15% személyi jövedelemadót kell fizetni a béred után, a következő kis egyszerű képlettel Te Magad is ki tudod számolni mennyi lesz a havi juttatásod:

(ledolgozott óra * bruttó órabér) * 0,85 = nettó bér

2022-ben azonban, a 25 év alattiak SZJA mentességet élveznek, így ebben az esetben a bruttó béred egyben a nettó kereseted lesz, mivel nem kerül levonásra a 15%-os SZJA, a képlet az alábbiak szerint alakul:

ledolgozott óra * bruttó órabér = nettó bér

A fizetést a jelenléti íveden lévő óraszám, partnerrel történő egyeztetése után, legkésőbb tárgyhó 10-ig utaljuk a bankszámládra.

Ha mégis elakadsz a számítás kapcsán, vagy kérdéseid merülnek fel, írj nekünk e-mailt vagy hívd fel a kapcsolattartódat, és örömmel segítünk!

25 éves kor fölött 15 %-ot.

25 éves kor alatt a béred adómentes.

Az adóbevallásod minden évben be kell nyújtanod, ezt szerencsére 2018 óta a NAV automatikusan elkészíti, amit érdemes elfogadás előtt átnézned!

2022-ben hatályos minimálbér (bruttó): havi 200.000 Ft, heti 45.980 Ft, napi 9.200 Ft, az órabér 1150 Ft.

Bruttó bér = az az összeg, amiből még semmilyen adó és járulék nem került levonásra.

Nettó bér = a jogszabályban meghatározott adó és járulék megfizetése utáni összeg. Ezt kapod meg a bankszámládra tőlünk.

Törekedj arra, hogy mihamarabb értesítsd a partnercégünket, és minket is. Mindenképp jelezd valamilyen formában, hogy mégsem tudod vállalni a munkát, hiszen a helyedre valaki mást kell szerveznünk ilyen esetben.

Az általad elvállalt munkát, 24 órával a munkakezdés előtt mondhatod le következmények nélkül (hétfői kezdéskor 72 órával korábban). Betegség esetén, egy héten belül, orvosi igazolás bemutatása szükséges.

Igen, abban az esetben, ha aktív nappalis jogviszonyt passzíváltattál, vagy évet halasztottál, és még nem vagy 25 éves.

Ha elmúltál 25 éves, sajnos nem dolgozhatsz passzív jogviszonnyal iskolaszövetkezeten keresztül.

A legtöbb esetben igen, azonban kérjük, mindig előre egyeztesd le velünk, hogy megadjuk a megfelelő választ. Ha az általad szimpatikusnak vélt munkánkkal kapcsolatban ez mégsem lehetséges, akkor segítünk Neked új alternatíva felkutatásában.

Munkatársaink készséggel segítenek Neked a regisztrációban, amit online is el tudsz indítani.

Amire szükséged van a tagság létesítéshez:

  1. 18 év alatt szülői hozzájáruló nyilatkozat;
  2. bankszámlaszám (ha nem rendelkezel vele, közeli hozzátartozóét is megadhatod, ebben az esetben egy átutalási kérelmet szükséges kitöltened);
  3. diákigazolvány;
  4. személyigazolvány;
  5. adókártya;
  6. TAJ kártya;
  7. lakcímkártya;
  8. érvényes iskolalátogatási, vagy jogviszony igazolás.

 

A szövetkezeti részjegy jegyzése 1000 Ft-ba kerül, kifizetned ezt nem kell, az első béredből kerül levonásra, és kilépéskor visszakapod.

A munkáinkra e-mailben, telefonon, közösségi felületeinken is jelentkezhetsz. Írj nekünk bizalommal, segítünk megtalálni a számodra legideálisabb lehetőséget!

Igen.

Ezt megteheted diákigazolvánnyal, vagy annak igényléséről szóló igazolással, valamint iskolalátogatási/jogviszony igazolással is.

Középiskolásoknak évente, felsőoktatásban tanulóknak, az őszi és tavaszi félévben egyaránt szükséges igazolni.

A szövetkezeti foglalkoztatás keretein belül munkát vállaló diákok, a törvény szerint nem jogosultak fizetett szabadságra.

Munkát azonban nagyon rugalmasan vállalhatsz, ráérésedhez és iskolai elfoglaltságaidhoz igazodva.

Keresd fel a kapcsolattartódat nálunk, jelezd a kilépési szándékodat, és rendelkezésedre bocsátjuk a Kilépési nyilatkozatot.

Vagy töltsd le a Dokumentumtárunkból, nyomtasd ki, és kitöltés, aláírás után, e-mailben juttasd el hozzánk.

További kérdések merültek fel benned?

Vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben, vagy akár az oldalon keresztül küldött levél formájában, és segítünk neked megtalálni a válaszokat!

Óvjuk együtt a környezetet!

Szerződj velünk digitálisan, az Online ügyintézés gombra kattintva!